Izsuševanje prostorov

Hitro in profesionalno izsušujemo vse vrste prostorov, kot so novogradnje, adaptacije, skladišča in ostali poslovni prostori, kjer zračna vlaga lahko vpliva na kakovost izdelkov. Prav tako je izsuševanje prostorov nepogrešljiv proces v objektih, ki so jih prizadele poplave ali druge vrste izlitja vode. Smo rastoče podjetje z veliko kapaciteto izsuševalnih strojev in pripomočkov.

Izsuševanje prostorov - Inpro d.o.o.Izsuševanje prostorov - Inpro d.o.o.Metoda turbinskega izsuševanja - Inpro d.o.o.Metoda vakuumskega izsuševanja - Inpro d.o.o.

Naša ponudba zajema:

 • Izsuševanje novogradenj in vlažnih objektov

  V vsaki novogradnji je po končani gradnji prisotna velika relativna zračna vlažnost. Pri načinu kako odstraniti odvečno vlago iz prostorov se soočamo z dilemo naravno ali s pomočjo posebnih naprav za odstranjevanje vlage.

  Sistem turbinskega izsuševanja z kondenzacijskimi sušilniki zraka vam lahko prihrani nemalo težav, ki nastanejo zaradi vlage v gradbeni konstrukciji.

  Z izvrtinami v estrih omogočimo dovod suhega zraka, katerega vpihujemo z turbinskimi izsuševalniki v plast estriha in toplotne izolacije. Estrih ter izolacija se s tem postopkom nasičita s suhim zrakom, ki se nasiti z vodnimi parami ter se pri diletacijskih mestih izpiha v prostor. S pomočjo kondenzacijskih sušilnikov se vlažen zrak spremeni v kondenzat, ki se nabira v posodi sušilnika, ali pa se ga spelje direktno v odtok. Cel proces izsuševanja se nadzira z natančnimi merilnimi inštrumenti, saj se lahko na podlagi meritev naredi tudi zapisnik o vodenju sanacije. Izbira med naravnim ali umetnih izsuševanjem je odvisna predvsem od klimatskih razmer, ter od nujnosti uporabe objekta.
   
 • Izsuševanje po vodnih škodah

  Že najmanjša napaka na vodni inštalaciji lahko povzroči veliko vodno škodo. Zamašen odtok, počena cev, odprto okno... Vsa ta površinska voda je lahko razlog za nemalo težav. Večina izlite vode se vpije v talne konstrukcije ter stene objekta. Zato je potreba po sanaciji nujna.

  Z izvrtinami v estrih omogočimo dovod suhega zraka, katerega vpihujemo z turbinskimi izsuševalniki v plast estriha in toplotne izolacije. Estrih ter izolacija se s tem postopkom nasičita s suhim zrakom, ki se nasiti z vodnimi parami ter pri diletacijskih mestih izpiha v prostor. S pomočjo kondenzacijskih sušilnikov se vlažen zrak spremeni v kondenzat, ki se nabira v posodi sušilnika, ali pa se ga spelje direktno v odtok. S tem sistemom zagotovimo hitro in učinkovito izsuševanje brez pojava dodatne materialne škode. Cel proces izsuševanja se nadzira z natančnimi merilnimi inštrumenti, saj se lahko na podlagi meritev naredi tudi zapisnik o vodenju sanacije.

  V primeru, da se sanacije vodne škode ne odpravi takoj, lahko pričakujemo naslednje posledice: vlažni madeži na stenah ter stropu sosednjih prostorov, namočenost izolacije, dvigovanje vlage na stenah, odpadanje ometa, nastajanje plesni, odstopanja tapet in talnih oblog...

  Bivanje v objektu z visoko relativno vlago, je nevarno, saj prevelika vlaga povzroča bolezni dihal.
   
 • Vakuumsko izsuševanje prostorov

  Vakuumsko izsuševanje se uporablja v primerih, ko je potrebno iz talne konstrukcije odstraniti stoječo vodo. Deluje na principu vodnega sesalca ki izsesa odvečno vodo v posodo. S pomočjo kondenzacijskih sušilnikov se vlažen zrak, ki ostane iz vodnega sesalca spremeni v kondenzat, ki se nabira v posodi sušilnika, ali pa se ga spelje direktno v odtok. Ta metoda izsuševanja je primerna v prosotorih v katerih se nahajajo ljudje, saj se zrak filtrira s HEPA filtrom tako da iz naprave izstopa čist zrak.
   
 • Meritve vlage

  Izvajamo meritve vlage v estrihih, stenah in ostalih materialih. Visoka vlaga v bivalnih prostorih je razlog za pojav plesni. Vse to negativno vpliva na zdravje uporabnikov, zato se kakovost bivanja občutno poslabša, prav tako tudi bivalno ugodje. Pojav prekomerne vlage v prostorih veča tudi obratovalne in vzdrževalne stroške zgradbe.
 
Jurij RančigajKontakt:
Jurij Rančigaj
Vodja programa izsuševanje

Tel.: 07 30 84 891
GSM: 051 245 336
 
E-kontakt
Strinjam se

Naše spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi zagotavljamo spletno storitev, analizo uporabe in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov
ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Več o možnih nastavitvah piškotkov...