Dejavniki, ki so pomembni za shranjevanje vina

Temperatura, svetloba in vlažnost so najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na kvaliteto shranjenega vina.

Če iščete rešitev za shranjevanje penečega, belega ali rdečega vina na stalni temperaturi ali pa želite vaše vino ohladiti na temperaturo za postrežbo, potem je za vas rešitev vinska vitrina. Za daljše shranjevanje vina, je najprimernejša konstantna temperatura 13°C tako za belo, kot tudi za rdeče vino.

Poleg vzdrževanja stalne temperature hlajenja vina, vinska vitrina poskrbi tudi za primerno vlažnost. Kajti v primeru, da je vlažnost zraka prenizka, lahko pride do izsuševanja in krčenja plute, zaradi česar lahko prodira zrak v steklenico in vino oksidira, posledica česar je načet vonj, okus in barva vina.

Tudi izpostavljenost svetlobi lahko povzroči poslabšanje kakovosti vina, zato imajo vse vinske vitrine zatemnjena steklena vrata, ki poleg zmanjšanja intenzivnosti svetlobe, katera dostopa do vina v vitrini, tudi zagotavljajo UV zaščito.

Ravno tako je tudi pomembno, da vino ločite od močnih vonjav, katera lahko vplivajo na vsebino steklenice. Vinska vitrina je tako idealna rešitev za shranjevanje in ohlajanje vašega vina. Poglejte si našo ponudbo v spletni trgovini, kjer najdete kvalitetne vinske vitrine, katere vam omogočajo področja hlajenja. Če pa imate še kakšna vprašanja glede vitrin, pa smo za vas dosegljivi na 080 08 089.

Sprejmi

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom in nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.